FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Film

Antropos
Március elején jelent meg az Amorf Ördögök harmadik, Cellux-szimfónia című albuma, 4-én este az A38 állóhajón tartották a lemezbemutató koncertet. A két esemény alkalmából kérdezgettük Ambrust és Szabit...

Csapnivaló
A bábok is emberek ..! Trey Parker és Matt Stone neve ismerős lehet mindenkinek, akinek valaha szerencséje volt egy South Park-epizódhoz. A két tehetséges és eredeti srác ezzel a kult-sorozattal egy új stílust teremtett, aminek az egyenes folytatásaként most a mozikba, illetve nálunk egy moziba került a Team America c. báb-akció-vígjáték, ami ismét "ad a nézők agyának".

Diavetítés
A vetítés, a falon megjelenő árnyékképek szemlélése nem új találmány. A kínaiak és a keleti népek már évezredekkel ezelőtt szórakoztatták egymást árnyjátékokkal, árnyakat vetítő tárgyakkal. A legelső európai optikai megfigyeléseket, melyek már a vetített képet előlegezte meg Roger Bacon (1210-1293) végezte el egy tükörrel.

DVD fórum
SFX DV 200 MP3 , vidokamera. Megjelent az MP3 lejátszók új generációjának tagja. Ma már nem csak zene hallgatására alkalmasak, hanem ezzel az apró eszközzel lehetőség nyílik arra is, hogy bárhol, bármikor fotókat készíthessenek, azt könnyedén megmutathassák a családnak, barátoknak.

Filmkultúra
A Francia Filmakadémia február 26-i ünnepségén – egy nappal az Oscar előtt – osztotta ki a César-díjakat. A ceremónia háziasszonya Isabelle Adjani színésznő volt.

Filmvilág
Február 8-án délelőtt 13-órakor a Mamut I mozi Aquincum termében került sor a Filmvilág és Filmhu közös meghívásos kritikaíró versenyének eredményhirdetésére. A 12 fiatal kritikusnak Dyga Zsombor Kész cirkusz című filmjéről kellett a film megnézése után a helyszínen 90 perc alatt kritikát írnia.

Képkapu portál
Fosztók és képzők (FILM) A Sorstalanság forgatása körüli bonyodalmak egyre inkább tragikomikussá teszik a legdrágább magyar film megszületésének történetét. Amikor a finanszírozásban részt vállaló közalapítvány támogatásával a rendező leváltja a producert, és szóba kerül, milyen kompromisszumokat kell vállalni a magyar mértékkel hihetetlenül sokba kerülő film megmentésének érdekében, érdemes elgondolkodni pár dolgon.

Magyar film
Idén már második alkalommal rendez nemzetközi forgatókönyv fejlesztő tréninget a Katapult Film. A tavalyi egyfordulós, elsősorban a Madzag Filmnapokhoz kapcsolódóan jelentkező próbálkozást követően, idén EU-s pénzből, három csoportban, nyolchónapos kurzus formájában indul újra a workshop.

Pergő képek
1931 és 1943 között, illetve a háború előtt megjelent Pergő Képeket! Akinek van, értesítsen bennünket, szívesen megvásároljuk, vagy ha a tulajdonos nem kívánja eladni, szívesen kölcsönkérnénk, hogy beszkenneljük! Írjon: mafsz31@axelero.hu

Relax magazin
A japánok bolondulnak az Alien- és Predator-filmekért, így az alkotások ottani rajongói minden bizonnyal tűkön ülve várják már április 15-ét. Ekkor lát ugyanis napvilágot náluk az Alien vs. Predator: Special Monster Box elnevezésű kiadvány, amely a kapcsolódó filmek legextrább változatait és számos ajándékot fog rejteni, természetesen – limitált szériáról lévén szó – igen borsos áron.