FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Akvarisztika

Akvarisztika
Az első édesvízi akváriumban megtalálhatók példányok melyek Közép Amerika keményebb, lúgosabb vízű vizeiben élnek (elevenszülő fogaspontyok), Dél Amerikai vizekből (Amazonas vidékéről - neonhalak, algaevő harcsák), továbbá Ázsiából, Európából származó példányok is (vitorláshalak). A beállt egyensúlynak és a gondozásnak köszönhetően méltán nevezhető a szoba díszének.

Akvarisztika otthon
A halak tartását 8 éves koromban kezdtem el. Ezt egy 25 literes gömb akváriumban gyakoroltam 6 évig. Sajnos egy kirándulásról visszatérve azt kellett tapasztalnom, hogy a halak elpusztultak. Ezek után egy hosszabb szünet következett. 2002 szeptemberében vásároltam egy 150 literes akváriumot, persze már egy kicsit komolyabb tartozékokkal. Hogy történt az újrakezdés? Szakkönyveket, akvarisztikával foglakozó netes oldalakat, fórumokat nézegettem, tanulmányoztam át. Fontosnak tartom, hogy körülbelül tisztában legyünk mibe akarunk belekezdeni.

Amit a diszkoszokról tudni kell...
A magyarra fordított, valamint a saját, illetve más írók által honlapunkon publikált írások és képanyagok bármilyen, kereskedelmi vagy egyéb céllal történö másolatának létrehozása illetve részleteinek felhasználása csak a szerzök és a fordító határozott, írásbeli engedélyével lehetséges. Az eredeti, német nyelvü dokumentumok szerzöi jogait az írók gyakorolják, tehát felhasználásukhoz feltétlenül az ö engedélyük szükséges. A fentiek megsértése jogi következményekkel jár.

Aquart
Vállaljuk tengeri, valamint édesvízi akváriumok építését, a tervezéstől akár a teljeskörű üzemeltetésig. Azon túl, hogy az akvárium a szobája dísze és Önt gyönyörködteti, emeli a lakások levegőjének általában kritikusan alacsony páratartalmát is. Akváriumainkat elhelyezheti, vállalkozásának közvetlen környezetében is. Üzletének kirakatában, tárgyalókban, előcsarnokokban is jól mutat.

A sügérek világa
Itt akváriumokról találsz néhány érdekességet, egész pontosan az akváriumban tartható sügerekről. Ez az oldal a teljesség igénye nélkül készült, nem tudományos, inkább ismeretterjesztő formában. Ha érdekel, kíváncsi vagy nézz itt körül. A bal oldalon általános és kiegészítő információkat találsz, amelyeket mindig elérhetsz.

Korallszírtes akvárium
Egy elsősorban sps-t tartalmazó korallszirtes akvárium kezdeti szakaszában alkalmazott bármelyik kálcium adagoló eljárás hamar megmutatja a használhatóságának a határát éppen ezért szükségünk van a különböző technikák kombinálására, hogy csökkentsük az egyes eljárások hátrányait. Itt elsősorban a kálcium hydroxid adagolásra és a kálcium reaktor üzemeltetésére gondolok. Az ismertetett Balling módszer nagy újdonsága a régebbről ismert bicomposant-hoz képest, hogy a kálcium adagolása az akvárium fogyasztásához van igazítva és kiegészítve arányosan NaCl mentes szintetikus sóval

Minden ami akvarisztika
Ha szeretnéd, hogy akváriumod felkerüljön az oldalra, akkor töltsd ki a sablon.txt-t és - ha vannak hozzá, akkor - az e-mailhez csatolt képekkel együtt küldd el a faq@akvarista.hu címre. Itt találsz egy példát a sablon.txt kitöltésére. Az utolsó "Fotók" szekcióval nem kell foglalkozni!

Tropheus
Tanganyika tavi sügerekkel foglalkozunk már több éve sikeresen szaporítjuk a ritkább hal- fajtákat. Hozzávetőlegesen 25000 liter viznen, több mint 20 féle tropehus fajunk van, mely hazánkban egyedülállónak számít.A bemutató akvárium 4000 literes melyben 40cm-es BLUE ZAIRE FRONTOSA-k vannak.

Vízinövény Pruitt
Cégünk 1990 óta exportál mocsári és tavi növényeket az EU országaiba. Néhány éve importálunk is, hogy a hazai választékot bővíteni tudjuk. 6000 m2 – es területen kertészkedünk, amelyen belül 500 m2 klimatizált növényházban trópusi növényeket nevelünk és mellette hidegvizű tavainkban egyéb tavi növényeket szaporítunk. Ezen kívül 3000 m2-es karszt vizű tóban természetes körülmények között termesztünk hínárféléket és tavirózsát.

Waterworld
Halakat bárki tarthat, függetlenűl otthona méretétől. Nagyon alkalmasak a bérházak lakói számára, különösen a magas épületekben, ahol más állat tartása nem praktikus. Más előnyei is vannak: a haltartáshoz nem szükséges különösebb gyakorlat, nem szemetelik tele a lakást piszkos tollal vagy szőrrel, nem tudnak megszökni, és egyáltalán nem zajosak. A halak, ellentétben más, lakásban tartott állatokkal, a kis lakásokban sem szenvednek.