FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Szinház alternatív

Alternativ és független színházak szövetsége
Ahogy egykoron a költoi nyelvben az idomérték vagy ütem rovására született a szabad vers, ahogy a képzomuvészetben a vizuális nyelv szótárát nonfiguratív jelekkel újraírták, ahogy a zenei hangzás világában teret kapott a atonalitás, úgy a színháznyelvi gyakorlatban is elfogadott lett a másság, az alternativitás.

Aranyszamár színház
Az Aranyszamár Színházat három színésznő alapította hét éve egy parányi faluban, ahol nem volt iskola, vegyesbolt, de még kövesút sem. Azóta az Aranyszamár az ország egyik közkedvelt utazó gyerekszínháza lett, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a korábban kizárólag önerőből működő színház elnyerte az NKA az NKÖM színházi alap, Ferencvárosi Önkormányzat, XV. Kerületi Önkormányzat és a Miniszterelnöki Hivatal támogatását és székhelyét áttette a fővárosba. (A falucska nem változott.)

Artéria színház
Köszöntjük az Artéria Színházi Társaság honlapján. 2002 tavaszán egy maréknyi fiatal színházi ember összeállt, mert úgy érezték, hogy szükségük van egy közösségre, amelyen belül lehetőség van az elmélyült műhelymunkára, a közös gondolkodásra és a megmutatkozásra - izgalmas, fontos előadásokon keresztül.

Articsóka szinpad
A 120-130 férőhelyes színpad műsora az igényes közönség számára nyújt tartalmas szórakozást. Rangos művészek tolmácsolásában kerülnek a közönség elé nívós színházi előadások, könnyű- és komolyzenei programok, táncestek, humorestek, stb.

Artus színház
A társulat 1985-ben alakult Goda Gábor vezetésével, eredetileg táncszínházi produkciókat hoztak létre, ám az utóbbi években a mozgás mellett más művészeti formákat is beleszőnek előadásaikba: vizuális elemek (computer, film, képzőművészeti alkotások), élő zene, dialógusok. Az Artus elsőnek kísérletezett Magyarországon a tiszta műfajok határainak megszüntetésével, és vált mára az egyik legfigyelemreméltóbb társulattá az országban.

Baltazár színház
Az 1998. februárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely sérült színészekből áll. A társulatot működtető Baltazár Színház Alapítvány úttörő feladatot lát el azzal, hogy a fogyatékosságot háttérbe szorító és a művészi sorsot előtérbe helyező látásmóddal rendelkezik. Működésünk alapja, hogy előadásaink társadalmilag ne kirekesztve készüljenek és kerüljenek bemutatásra. Az előadásokat ne "ahhoz képest" ítéljék meg, hanem önmagukért.

Bálványos társulat
A Bálványos Társulat improvizatív kompozíciókat játszó együttes. Zenéjüket egy biztonságos műfaji kategóriára való törekvés helyett a kifejezés szabadsága, az egymásra hangolódás és a társművészetekből vett inspiráció jellemzi. Impromptu jellegű darabjaikat a játék pillanatában komponálják, így zenéjük megőrzi az ihlet frissességét és egyedi, megismételhetetlen szerzemények számtalan változatát teremti meg.

Éjszakai Színház
Az Éjszakai Színház elnevezés nem azt jelenti, hogy előadásainkat az éjszakai órákban tartjuk. Az elnevezés az indulás emlékét őrzi, mondhatni hagyomány. (Ahogyan a Régiposta utcából sem indulnak már a postakocsik…) Mikor első produkciónkat 1992-ben létrehoztuk – Bereményi Géza: Légköbméter című darabját, az azóta tragikusan korán meghalt Ternyák Zoltán főszereplésével - – a nyolc különböző színházból verbuválódott 13 szereplőt csak úgy tudtuk egyeztetni, ha előadásainkat a színházi előadások után, általában tízkor, féltizenegykor tartottuk.

Eleuszisz színház
Az Eleuszisz Színház célja hogy a magyarországi színházművészet értékeit ápolja és megőrizze; illetve az új színházi törekvések által a kifejezésmódját tovább gondolja, újraértelmezze. Nem értünk egyet az úgynevezett kommersz, talmi előadásokkal, mert hiszünk abban, hogy a mai elüzletiesedett világban a színháznak egyfajta értékközvetítő, értékteremtő feladata is van.

Hangszínház
Olykor felmerül kérdésként, hogy mi az a, mi is az a Hangszínház. Nos igen, ugyanúgy színház, mint bármely más hagyományos értelemben vett színház. Kizárólag hangokkal dolgozik. Nem hangversekről, zörejekről és hangjátékokról van szó, nem, valami egészen más területen kell gondolkozni a Hangszínház műfaji megértésekor, ha tetszik műfaji besorolásakor.