FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Szinház Pest

Bárka színház
A Budapesti Bárka Színházat 1996-ban alapította a helyi önkormányzat, a társulat 1997 őszén kezdte el munkáját, tehát hét évadot tudhat maga mögött. A Bárkán jelenleg 90 személy dolgozik.

Belvárosi színház
A Belvárosi Színház - mint befogadószínház - színházterme korszerű építészeti kialakításásának, technikájának, kiszolgáló egységeinek és nézőterének köszönhetően egyaránt alkalmas különféle programok, rendezvények helyszínéül. Igényeikkel forduljanak bizalommal munkatársainkhoz.

Budapest bábszínház
A Világörökség részének nyilvánított Andrássy út közepén, 100 évnél régebbi 8 emeletes műemléképületben játszik az 54 éves Budapest Bábszínház, Közép-Európa legnagyobb bábszínház. A 403 férőhelyes, minden korszerű színpadtechnikai berendezéssel felszerelt színháztermen kívül az épület IV. emeleten található a 99 néző befogadására alkalmas, variálható nézőterű, intim hatású kamaraterem, a Játszó-Tér.

Budapesti kamaraszínház
A Budapesti Kamaraszínház társulata sok szeretettel várja Önt előadásaira, s egyúttal meghívja, legyen pártoló közönségünk tagja. Pártoló tagjainkat havonta értesítjük műsorunkról, készülő bemutatóinkról, és minden hónap első hetében, a pártoló héten 10 % kedvezményt adunk a következő hónap előadásaira vásárolt színházjegyek árából.

Dumaszínház
A kabaré, a pesti kabaré és a klasszikus kávéház édestestvérek. Az 1900-as évek pestje híres volt szerzőiről, előadóiról. Napjainkra az igazi, a naprakész humor, az élő kabaré – Hofi Géza halálával – szinte teljesen eltűnt a palettáról.

Éjszakai színház
Az Éjszakai Színház 1992-ben alakult. Az első bemutató Bereményi Géza Légköbméter c. darabja volt, Ternyák Zoltán főszereplésével. Ternyák Zoltán 1998-ig az Éjszakai Színház meghatározó színésze volt. 1998-ban Szarvas Józseffel az Országos Színházi Találkozó legjobb színészi alakítás díját nyerte el (Mrozek: Emigránsok).

Fabula bábszínház
11 éves vándorlás után állandó helyen, saját tulajdonú bábszínházunkban is megtekinthetik előadásainkat. A 2004/2005-ös évad már a harmadik évadunk. Ebben a szezonban októbertől áprilisig hétvégeken játszunk előadásokat. Ez a családias hangulatú bábszínház a belvárosban, a sétáló övezet közvetlen közelében, a Katona József Színház felett található a félemeleten.

Honvéd színház
A Honvéd Együttes sajátos társulat és rendhagyó színház. Színház, hiszen színpadokon lép fel, de nincs saját színháza, sőt állandó színpada sem. A társulat sajátossága pedig az, hogy öt tagozatának rendeltetése, vagy ha úgy tetszik ars poétikája némileg eltér egymástól.

Játékszín
Az 1867-es kiegyezés után az emberek nagy lelkesedéssel készültek a századforduló ünnepségeire. Lelkes, vállalkozó-szellemű polgárok alapítottak kávéházat, színházat és minden rendű, rangú intézményt, amely kellemesebbé, értelmesebbé teszi életüket.

Operett színház
Az I. világháború kezdetéig az épületben orfeum működött. A háború kitörésekor a "szórakoztató-palota" bezárt, az orfeum aranykora véget ért, s ezzel együtt az a nosztalgikus korszak is, melyet később úgy emlegettek, hogy "a boldog békeidők". 1923-ban Budapest vezetése úgy döntött, hogy az operett kapjon saját otthont.