FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Szinház Buda

Baltazár színház
z 1998. februárjában alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely sérült színészekből áll.

IBS színpad
Elöszőr Budapesten BBC Big Band! (E nagyszabású koncerttel nyitotta meg kapuit 1997-ben a színház, leánykori nevén: International Buda stage-ként).

Karinthy színház
A Karinthy Színház még jóval a rendszerváltás előtt alakult, vállalkozásként. Úttörő tevékenysége, Buda egyetlen folyamatosan játszó, önálló kőszínházaként, a színházi struktúraváltás egyik példája is, mely ma már sajátos szellemiséget hordozó színházi műhellyé válva mind a szakma és a kritika, mind a közönség támogatását élvezi.

Millenáris park
A Ganz-telep átépítésének alapelve az volt, hogy az értékes és megtartható épületek, épületrészek korszerű térformálással és igényes kialakítással váljanak a kiállítási- és rendezvényközpont méltó környezetévé.

Nemzeti táncszínház
A Várszínház az egyetlen olyan XVIII. századi magyarországi színházépület, amely ma is játszóhely. Az egykori karmelita kolostort II. József parancsára ürítették ki és Kempelen Farkas tervei alapján építették át színházzá és kaszinóvá.

Pintér Béla és társulata
A Társulat 1998-ban alakult, és az elmúlt hat év során hat ősbemutatót tartott a budapesti Szkéné Színházban, egyet pedig a Nemzeti Színházban. Az alkotók célja, hogy a társadalom és saját személyük kritikus-ironikus megfigyelései alapján - a szó egészséges értelmében vett - nemzeti ihletettségű, kortárs színpadi műveket hozzanak létre.

Szabadtéri színház
Amint bizonyára észrevették, a Szabad Tér Színház 2004-es évada a hagyományőrzés és a megújulás jegyében telt. A Főváros három impozáns adottságú szabadtéri színpadán Margitszigeti, Városmajori, Budai Parkszínpadon június 10 és szeptember 2 között megvalósult eseményeken, szándékunk a saját arculat megteremtése a paletta színesítése és az igényes produkciók számának növelése volt.

Térszínház
Nem vér (vesd össze Nitschcsel), nem ér (vesd össze Adyval), hanem TÉRszínház vagyunk. Vesd össze Gordon Craiggel, aki különbséget tesz a festői színház és az architektonikus élményt nyújtó térszínház között.

Tropicárium színház
Beszélgetés Tuboly Eszterrel és Felényi Péterrel új közös munkájuk apropóján. ...Simonkovits Ákos kért fel a díszletek tervezésére, és amikor az első megbeszélésem volt a darab rendezőjével Szemán Bélával, éreztem a jelmezeket, melyeket látni szeretne a színpadon leginkább Eszter őrült, és különös fantáziavilága tudná megszülni...

Turay Ida Színház
Jávor Pál, Muráti Lili, Kabos Gyula nagysikerű filmje után most színpadon is láthatja a közönség ezt a rendkívül szórakoztató, fordulatokban gazdag zenés vígjátékot, melyben kibontakozik az ügyvéd és a „csúnya” titkárnő szerelme is. Persze nem maradhat el a már olyan jól ismert Kabos-féle humor sem, amit most a fantasztikus Szacsvay László elevenít meg.