FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Egészségügy

Babaszoba
Sokakat érdekel, de csai hírből, más édesanyáktól hallottak a főállású anyaság lehetőségéről. Összefoglalónkkal a tájékozódásban szeretnék segítenki, hogy a sok gyermeket tervező családok tudják, milyen lehetőségeik vannak. A főállású anyaság a családjogi támogatás szerint gyermeknevelési támogatást jelent. Gyermeknevelési támogatásra az a szülő jogosult, aki saját háztartásában három vagy ennél több kiskorút nevel.

Egészségkalauz
Kiadónk folyamatosan igyekszik Önökkel megismertetni az egészségügy nagyközönségét érdeklő, aktuális híreit, napi tájékoztatást nyújtunk a mindenkori legfrissebb egészségügyi információkról.

Egészségügyi fogalmi adatbázis
Hányszor hallottuk már ezt vagy azt a szakkifejezést, amiről halványan sejtettük a jelentését, de pontosan nem tudtuk volna körülírni? Vagy hányszor hittük azt, hogy pontosan tudjuk egy szóról mit jelent, és csak a beszélgetés közepén derült ki, hogy a partnerünk valami mást ért rajta? Ha volt már hasonló tapasztalata, akkor nincsen egyedül!

Egészségügy + üzlet
Honlapunk (és a háromhetente papíron kiadott Egészségügy + Üzlet HÍRlevél) az indulása óta eltelt időszakban egyik meghatározó információforrásává vált mindazoknak, akik egészségüggyel kapcsolatos nem, vagy nem kifejezetten szakmai-tudományos híreket, információkat keresnek az interneten.

Informed
Az InforMed portál a Medincorp Kft. által 1995-ben létrehozott első magyar egészségügyi website, a Pro Patiente adatbázisára építve a Melania Kft-vel együttműködésben jött létre. Az InforMed tartalma és szolgáltatásai napról-napra bővülnek, ezért érdemes gyakran megtekinteni oldalainkat. Az egyetemekkel, szakmai szervezetekkel, társaságokkal és kollégiumokkal, továbbá a betegszervezetekkel és alapítványokkal való állandó kapcsolatnak köszönhetően szakmai oldalainkon kizárólag orvosi szempontból korrekt, lektorált anyagokat helyezünk el.

Magyar vöröskereszt
A magyar szabadságharc leverése után, az 1867. évi kiegyezéssel létrejövo Osztrák-Magyar Monarchia csatlakozott a Genfi Egyezményekhez és megkezdodött egy bécsi székhellyel muködo önkéntes segélyegylet szervezése. A Monarchia közös hadügyminisztere 1872. szeptember 21-én hivatalosan javasolta a magyar kormány elnökének és honvédelmi miniszterének az önkéntes egészségügyi szolgálat megszervezését.

Önkéntes Egészségpénztár
A Medicover Egészségpénztár 2003. év elején kapta meg tevékenységi engedélyét. Működését országos nyílt egészségpénztárként kezdte és valamennyi megyében működő, bővülő szolgáltatói háttérrel rendelkezik. A Medicover Egészségpénztár célja a társadalombiztosítási ellátások kiegészítése, az aktív életkorban megjelenő egészségügyi kockázatok csökkentése, de támogatást nyújt a bekövetkezett egészségkárosodások esetén is.

Önkéntes nyugdíjpénztár
Az önkéntes nyugdíjpénztár természetes személyek elhatározásából, illetve a munkáltató kezdeményezésére munkavállalók által alapított, a függetlenség, a kölcsönösség, a szolidaritás és az önkéntesség elve alapján létrehozott pénztári szervezet. Az alapításhoz legalább 15 alapító tag szükséges.

Patikapénztár
Kissé maximalista pénzügyi igazgatónk arra a keddi vezetői értekezleten feltett kérdésre, hogy hány panaszos ügyet regisztrált az ügyfélszolgálat, gondterhelt arccal azt válaszolta, hogy folyamatosan érkeznek a reklamációk, és sajnos az esetek 20%-ában a pénztártag észrevétele jogos, hibázott az adminisztráció. Egy percig kábultan ültünk a rémülettől, hogy hogyan lehetett ezt ennyire elrontani, amikor valakinek eszébe jutott, hogy megkérdezze, mit is jelent ez számszerűen.

Vitalmagazin
Közeleg a tavasz – és mi megint fiatalodunk egy évet… Ne tessenek meglepődni! Én valahogy úgy vagyok ezzel, hogy amennyit a téli borongásban öregszem, annyit mindig vissza is fiatalodom – legalábbis a lelkemben –, amikor újra ránk süt a nap. Ilyenkor gyönyörködve nézem, ahogy a hókupacok között kidugják fejüket a hóvirágok, de a madarak éneke is másként szól a tavasz közeledtével.