FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


A legkeresettebb topmodellek a világon

Mihalik Enikő, a sztármodell-szerepjátékos 

„Szerintem az ember egye azt, amit megkíván, én például, ha tehetem, a csabai kolbászt tüntetem el legelőször a hűtőből” – emlékszik egy gyakori otthoni jelenetre a világ aktuálisan legnépszerűbb sztármodellje. A világlapok versenyeznek érte, Anna Wintour, az amerikai Vogue főszerkesztője személyesen fogadja, de Enikő a legjobban csak otthon érzi magát, Békéscsabán, ha a szülei és a nagymamája, Éva közelében lehet.

Mindössze 15 éves volt, amikor Horváth Ilona felfedezte a világnak az akkor még a békéscsabai bevásárlóközpontban a barátnőjével sétálgató Enikőt. Első körben portfólió készült, majd a kecskeméti Elite Modell Look verseny díja, aztán világkarrier. Enikő szerint lehet jó alakod, lehet szép, különleges arcod, ha nincs személyiséged, akkor akár csomagolhatsz, és mehetsz is, sehol nem lesz rád szükség. A békéscsabai lány sikerének titka szokatlanul szép arcán túl talán annak is köszönhető, hogy mindig nevet, viccelődik, és mintha mindig csak a rosszaságon járna az esze. A fotózások szüneteiben például félmeztelenül szaladgál, évődik a stábbal, mindenki igazi szeretni való rosszcsontként emlegeti egy-egy közös munka után.

Élete első nagy bemutatója, a Chanel-show előtt izzadt a tenyere, de bátran vállalja, hogy a megszámlálhatatlan bemutatóval a háta mögött máig minden fellépése előtt rettenetesen izgul. „Attól tartok, hogy megbotlom. Egyszer már meg is történt, hogy elcsúsztam a kifutón, ami nem is csoda, emlékszem, fekete homokkal szórták fel a színpadot, azon nem is lehetett rendesen végigmenni.” A világ legfoglalkoztatottabb modellje szíve szerint a ’90-es években élne és dolgozna modellként, mint mondja: akkor még a nő volt az első helyen, míg ma már a ruha.

Ami viszont neki kedvez a 2000-es években, sőt leginkább a ’10-es évek hajnalán, hogy szokatlan az arca. „Ma már a furcsaságot keresik a modellekben, nem a szépséget.” Az arcáról tudja, hogy „high fashion”, de saját bevallása szerint a teste, az alkata bizony „kommersznek számít”. Enikőben mégis az a legvonzóbb, hogy hatalmas sikerei ellenére is megtartotta a gyerekkori barátait. Odafigyel rájuk, és megszívleli a visszajelzéseiket, „még akkor is, ha fájdalmasak”. Amikor egy kicsit szomorú, meghallgatja gyerekkori kedvenc dalát, a Captain Jacket: „Hogy eszembe jusson, milyen boldog is voltam gyerekkoromban, és hogy tulajdonképpen még mindig egy nagy gyerek vagyok.”

nlcafe.hu