FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Egyhangú pontozással Klicsko győzött Haye ellen
2011-07-03 09:45:23

Az ukrán Vlagyimir Klicsko legyőzte a brit David Haye-t a hamburgi Imtech-Arenában szombaton tartott mérkőzésen, így a Nemzetközi Bokszföderáció, a Boksz Világszervezet és Nemzetközi Bokszszervezet nehézsúlyú világbajnoki címe mellé megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) bajnoki címét is. A 12 menetes mérkőzés végén a három bíró egyhangú döntéssel (117-109, 118-108, 116-110) Klicskót találta jobbnak.

Egyhangú pontozással Klicsko győzött Haye ellen A 30 éves, boksztudásával ellentétben eddig leginkább ellenfeleit lekezelő, pocskondiázó nyilatkozatairól elhíresült brit öklöző a Boksz Világszövetség bajnoka volt, most védte volna meg harmadik alkalommal címét. Profi pályafutása során 27 mérkőzésből 25 alkalommal győzött, ebből 23-szor kiütéssel.
 
A 35 éves Vlagyimir Klicsko immár 56. győzelmét aratta, ebből 49 alkalommal kiütéssel nyert, s mindössze három vereséget szenvedett el. Az utóbbi hét év alatt egyetlen egy mérkőzést sem veszített el.
 
A pénteki, nyilvános mérlegelésen is Klicsko "nyert", 110 kilójával szemben Haye mindössze 96,5 kilót nyomott. A brit - aki csak 2008 novembere óta bokszol nehézsúlyban - hét centiméterrel alacsonyabb, mint a 198 centis Klicsko.
 
Vlagyimir Klicsko bátyja, a 40 éves Vitalij Klicsko a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoka, s címét szeptember 10-én védheti meg a lengyel Tomasz Adamek ellenében.
 
Az ökölvívás történetében a Klicsko család az első, amely egy kategóriában az összes bajnoki címet begyűjtötte.
 
A Klicsko-Haye mérkőzést kis túlzással az egész világ várta, ugyanis Lennox Lewis 2003-as búcsúja, s a Klicsko-testvérek "hatalomátvétele" óta a nehézsúly vált az egyik legérdektelenebb kategóriává a profi bokszban. A két ukránt eddig még csak megizzasztani sem tudta igazán senki, s mivel egymás ellen nem hajlandóak ringbe lépni, a legnagyobbak a legunalmasabbak is lettek az évek során.
 
(MTI)

Forrás:
MTI