FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Wimbledon: Novak Djokovic nyerte a férfi egyest
2011-07-03 18:55:42

A szerb Novak Djokovic nyerte a férfi egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben négy játszmában győzött a címvédő spanyol Rafael Nadal ellen Wimbledonban. Az összecsapás 2 óra 48 percig tartott. A 24 esztendős Djokovic, aki hétfőtől Nadaltól átveszi a világranglista első helyét idei második, pályafutása harmadik Grand Slam-tornagyőzelmét szerezte meg. Eredmény, férfi egyes, döntő: Novak Djokovic (szerb, 2.)-Rafale Nadal (spanyol, 1.) 6:4, 6:1, 1:6, 6:3.

Wimbledon: Novak Djokovic nyerte a férfi egyest A nyitó játszmában egészen 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos, aztán Djokovic megnyerte a saját adogatását majd elvette Nadal szerváját és 41 perc elteltével vezetéshez jutott.
 
A folytatásban (33 p) a szerb teniszező egyre jobban belelendült, Nadal viszont - tőle szokatlanul - több alkalommal is hibázott: Djokovic 3:0-ra elhúzott és innen már nem volt megállás, még kétszer brékelte a spanyolt és nagyon simán nyerte meg a második játszmát. A harmadik felvonásban (30 p) a mallorcai izomember magához tért: a második játékban elvette Djokovic szerváját, egyre biztosabban teniszezett (3:0), majd a hatodikban másodszor is brékelte a belgrádi játékost és szépített.
 
A negyedik, egyben utolsó szettben a szerb játékos kezdett jobban, 2:0-ra elhúzott, ám az ibériai kiegyenlített. A nyolcadik gémben aztán eldőlt a meccs sorsa: a címvédő adogatásánál a trónkövetelő három bréklabdához jutott és a másodikat sikerült értékesítenie (5:3). A következő gém már csak afféle jutalomjáték volt Djokovic számára, aki újabb 44 perc elteltével bezsebelhette pályafutása (és Szerbia) első wimbledoni diadalát.
 
Győzelméért 1.100.000 fontot (330 millió forint) kapott.
 
(MTI)

Forrás:
MTI