FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Mesterházy: az MSZP megújulása nélkül nincs kormányképes ellenzék
2011-07-03 15:00:09

Az MSZP elnöke szerint megújulás nélkül nem lesz MSZP és nem lesz kormányképes ellenzék a Fidesszel szemben. Mesterházy Attila az MTI-hez vasárnap eljuttatott, saját honlapján is közzétett írásában azt hangsúlyozta: az MSZP-ben mindenki megújulást akar, annak szükségessége ma már "evidencia". Emlékeztetett arra, hogy az MSZP a 2000-es években még több mint kétmillió választó bizalmát élvezte, tavaly azonban már csak egymillió voksot szerzett. Nincs olyan őrült, aki azt szeretné, hogy a dolgok maradjanak most már mindig így - fűzte hozzá.

Mesterházy: az MSZP megújulása nélkül nincs kormányképes ellenzék Mesterházy Attila szerint rengeteg fontos feladat áll még az MSZP előtt, mindenekelőtt az, hogy tisztába jöjjenek saját óriási felelősségükkel a "gátlástalan, koncepciós perektől sem visszariadó hatalommal szemben".
 
Az MSZP-ben nemrég lezárult pártszavazás részvételére utalva azt írta: 2008-ban a 33 ezer párttag közül majdnem 15 ezren voksoltak, míg most a 31 ezer párttag közül több mint 9 ezren vettek részt. Megismételte korábbi bejelentését, amely szerint bár a párt alapszabálya szerint a mostani voksolás nem volt sem érvényes, sem pedig eredményes, arra kérte az alapszabály-szerkesztő bizottságot, hogy a 7 ezer párttag által támogatott témakörökben terjesszenek elő módosító javaslatokat a november 12-13-i kongresszus számára.
 
Közölte, zajlik az új program készítése, ez azonban időbe telik. A programtanács dokumentumának vitája most kezdődik, a szakpolitikai program munkálatainak eredményei pedig ősszel kerülnek a párttagok és a széles közvélemény elé.
 
Mint írta, az alapszabály módosításával kapcsolatos javaslatokról még ebben a hónapban elindul a vita az MSZP-ben: július 15-ig minden alapszervezet megkapja az alapszabály módosítására vonatkozó első javaslatokat. Ezek szeptemberben újabbakkal egészülnek ki a most megalakított három új munkacsoport munkája nyomán, amelyek a párt gazdálkodásával, szervezeti struktúrájával, valamint etikai és teljesítménymérési elveivel foglalkoznak.
 
(MTI)

Forrás:
MTI