FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Kósa Lajos: a sikerhez meg kell őrizni a hitelességet
2011-07-03 12:45:09

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint, ha a kormányoldal nem tartja a kapcsolatot az emberekkel, nem "működteti" holdudvarát, veszélyben lehet a következő választási siker; emellett arra van szükség, hogy a Fidesz megőrizze hitelességét. Kósa Lajos erről vasárnap a Fidesz XXIV. kongresszusán beszélt. Mint kifejtette: a Fidesz 2002-ben egy sikeres négyéves kormányzást követően veszítette el a választást, mégpedig nagymértékben azért, mert nem fordított elég figyelmet arra, hogy figyeljen az emberekre, tartsa velük a kapcsolatot. Ha a Fidesz nem "működteti" holdudvarát, akkor akármilyen eredményei is vannak a kormánypártnak, akármilyen romokban is van az ellenzék, veszélyben lehet a választási siker - hangsúlyozta Kósa Lajos.

Kósa Lajos: a sikerhez meg kell őrizni a hitelességet Közvélemény-kutatásokra hivatkozva ugyanakkor kijelentette: a Fidesz-KDNP most vasárnap is megnyerné a választásokat, mégpedig hasonló fölénnyel, mint tavaly. "Minden szempontból arra kell készülnünk, hogy a következő választásokat is meg kell, hogy nyerjük" - emelte ki.
 
Véleménye szerint a sikerhez emellett arra van szükség, hogy a Fidesz megőrizze a hitelességét, ami "néha kellemetlen következményekkel is jár". Debrecen polgármestere példaként azt mondta, ha a rendvédelmi dolgozók nem kaphatnak korkedvezményes nyugdíjat, akkor ugyanez legyen érvényes az önkormányzati vezetőkre is. Egy másik példát idézve úgy fogalmazott: "könnyű volt mondani", hogy kisebb parlament kell, de az erről való szavazáskor meg kellett nyomniuk a gombot azoknak a képviselőknek is, "akik pontosan tudták, hogy soha az életben többet képviselők nem lesznek". Így azonban "azt tudtuk mondani a választóknak, hogy nézzétek meg, mi sem vagyunk kivételek" - jegyezte meg. Kijelentette: "ha magunkon nem értelmezzük a saját magunk által felállított erkölcsi szabályt és mércét, a mutatvány meg fog borulni".
 
Kósa Lajos kitért az új választójogi rendszerre is, amelynek - szerinte - olyan szisztémának kell lennie, amelyben átláthatóak a kampányszabályok. Közmédiumokban lehessen hirdetni, s ezt egy központi kvóta alapján osztanák el - példázta, hozzátéve, hogy az új párttörvényben is az átláthatóságra lesz szükség.
 
Szavai szerint "a politikai munkamegosztás" ma úgy néz ki, hogy a Fidesz-KDNP kormányoz, és foglalkozik az ország dolgaival, a szocialisták pedig "viszik a politikai show-t". "Nem rossz, szerintem ezzel megbékélhetünk" - tette hozzá.
 
Az országos elnökség kongresszusi beszámolójában az ügyvezető alelnök arról tájékoztatott, hogy ma a Fidesznek 40.320 tagja van, "ők igazolt, élő, tagdíjat fizető, valós emberek". Az alapszervezetek száma 1.188.
 
A Fidesz hitvallásaként azt fogalmazta meg, hogy "ebben az országban szeretnénk boldogulni".
 
(MTI)

Forrás:
MTI