FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Strauss-Kahn elhagyta kényszerlakhelyét
2011-07-02 09:00:11

Elhagyta New York-i kényszerlakhelyét pénteken Dominique Strauss-Kahn, miután egy manhattani fellebbviteli bíróság hatálytalanította a házi őrizetéről szóló ítéletet. A testület azt követően hozta meg döntését, hogy a New York-i ügyészség beleegyezett a nemi erőszak kísérletével vádolt politikus szabadon engedésébe. A bíróság ugyanakkor úgy határozott, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) lemondott vezérigazgatója úti okmányait nem kapja vissza, ami azt jelenti, hogy Strauss-Kahn nem térhet haza Franciaországba, a vele szembeni büntetőügy folytatódik. 

Strauss-Kahn elhagyta kényszerlakhelyét A vádlott azonban szabadon mozoghat az Egyesült Államok területén, elhagyhatja New Yorkot, nem kell viselnie azt az elektronikus karperecet, amely révén mozgását követték, s nyilatkozhat a sajtónak is.
 
Strauss-Kahn fülig érő mosollyal felesége, Anne Sinclair oldalán hagyta el az eddig kényszerlakhelyéül szolgáló házat. Az épület előtt összesereglett újságíróknak nem nyilatkozott, hanem beszállt egy fekete autóba, és elhajtatott.
 
(MTI)

Forrás:
MTI