FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Már pénteken megszüntethetik Dominique Strauss-Kahn házi őrizetét
2011-07-01 17:45:17

Már pénteken megszüntetheti a bíróság Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap volt vezetőjének a házi őrizetét, miután a New York-i ügyészség elfogadta a védelem erre irányuló kérelmét másfél hónappal azután, hogy a francia férfit nemi erőszak kísérletének gyanúja miatt az amerikai hatóságok letartóztatták - közölte a Bloomberg televízió pénteken.Hírügynökségi értesülések szerint Staruss-Kahn és felesége, Anne Sinclair már meg is érkezett arra a manhattani bíróságra, ahol helyi idő szerint 11:30-kor megkezdődik majd a soron kívüli meghallgatás, előre láthatóan óriási sajtóérdeklődés mellett.

Már pénteken megszüntethetik Dominique Strauss-Kahn házi őrizetét A meghallgatás előtt sem a francia politikus, sem ügyvédje nem mondott semmit a rájuk várakozó újságírók tömegének.
 
Bár a házi őrizetből kiszabadul, a DSK-ként is ismert politikus az ügyészség álláspontja értelmében továbbra sem utazhat szabadon. Ha a fellebbviteli bíróságon Michael Obus bíró is támogatja a védelem kezdeményezését, DSK az egymillió dolláros óvadékot és a biztonsági letétként a házi őrizet kezdetén kifizetett ötmillió dolláros biztonsági letétet is visszakapja.
 
Az ügyészség a bírósági meghallgatás előtt nem adott további információkat az ügyre vonatkozóan, de egyes források úgy vélik, Obus várhatóan kedvezően fog dönteni a házi őrizet megszüntetéséről.
 
(MTI)

Forrás:
MTI