FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Kanadába érkezett Vilmos herceg és hitvese
2011-07-01 08:45:21

Kanadába érkezett csütörtökön Vilmos herceg és hitvese, Catherine. Az év álompárjának ez az első hivatalos külföldi látogatása. A hercegi párt a kanadai légierő egyik gépe szállította Ottawába, ahol lelkes tömeg üdvözölte Cambridge hercegét és hercegnőjét. A repülőtéren John Baird külügyminiszter üdvözölte őket. A Vilmost és Catherine-t az ottawai nemzeti háborús emlékműnél Stephen Harper kormányfő és felesége várta. A kormány épületénél 21 díszlövés köszöntötte a hercegi párt.

Kanadába érkezett Vilmos herceg és hitvese Hatalmas tömeg gyűlt össze helyszínen, sokan már az éjszakát is ott töltötték. A magas rangú vendégek kezet ráztak néhány szerencsés hódolójukkal, és szóba is elegyedtek velük, miközben a fényképezőgépek vakui folyamatosan villogtak.
 
A kilencnapos látogatás nem is titkolt célja, hogy Vilmos herceg és felesége népszerűsítse a brit monarchiát, amelynek tekintélye megcsappant az utóbbi időben Kanadában. Egy minapi közvélemény-kutatás szerint a kanadaiak egyharmada - s főleg francia gyökerekkel rendelkező québeciek 60 százaléka - minden kapcsolatot meg akar szakítani a brit koronával. II. Erzsébet brit uralkodó egyben Kanada államfője is.
 
Vilmos hangoztatta, hogy az első hivatalos külföldi útjuknak kiszemelt Kanada a lehető legjobb választás, és dicsérte a kanadaiak vendégszeretetét. A franciaajkú kanadaiak kedvéért néhány szót franciául is szólt, majd angolul folytatva megjegyezte, hogy látogatása során remélhetőleg csiszolni fog francia nyelvtudásán is.
 
(MTI)

Forrás:
MTI