FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Mindenért engem szidnak !- mondja Demszky
A címben sírósan előadott állítás egyrészt igaz, másrészt jogos.

Budapest  több, mint egy évtizede egy koncepció nélküli önmagában sodródó város, amelyet csak tetéz a kerületek közötti széthúzás. A fejlesztések esetleges valósulnak meg, tombol a korrupció.

A város századelőn épült házai közül sok csoda, hogy nem dől össze, legfeljebb néha egy nyugdíja esik ki az emeltről a korláttal együtt, vagy leszakad egy-egy emelet.

Sorolhatnánk még a kosszal kapcsolatos indulatokat, a közlekedési káoszt stb.

Szóval Demszky sokat mulasztott azért, hogy a helyzet így alakuljon és a teljes káoszra jellemző a választások előtti útépítési őrület, amelyben kampányszerűen szertnék legalább látványkonyha szinten behozni a lemaradások egy részét.

A főpolgármester new-yorki látogatásai, az uniós képviselőség körüli huzavona mind azt tükrözték Demszky a tényleges operatív irányításból sem nem kér, sem nem akar résztvenni benne. Kicsit úgy tekintett a szerepére, mintha ő lenne a város köztársasági elnöke, akiknek csak protokolláris feladati vannak, a többit pedig mindenki intézze úgy, ahogy akarja.

Nos, a feladat megosztás úgy működött, hogy a félreállított Atkári ült a pénzen, és azt hajtogatta, nem jut semmire, a közművállalatok folyamatosan díjat emeltek veszteségre hivatkozva, miközben a nyugati tulajdonosok vitték ki a profitot, a városlakók meg szívtak mint a torkosborz.

Nem lehet mentség az sem, hogy a főváros nem kap elég pénzt, mert például a fővárosi törvény módosítása nem pénzkérdés, hanem egy összehangolt elképzelés és a parlament felé történő benyújtás kérdése lett volna. Ez sem történt meg, mint annyi minden más sem.

Nem tudni, Demszky népszerűségi rátájának emelkedése milyen közvélemény kutatási adatokon nyugszik. De az valószínű, hogy a megkérdezettek ritkán mozdulnak ki otthonról.