FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Ismét cserélhetik a papírvágó ollót az új amerikai elnök szobájában

Két balkezes küzd a Fehér Házért. Ismét cserélni kell a Fehér Ház Ovális Irodájának papírvágóollóját, ugyanis immár biztos, hogy balkezes elnöke lesz az Egyesült Államoknak George W. Bush után.***

Az amerikaiak két balkezes elnök közül választhatnak. Barack Obama demokrata, és ellenfele, John McCain republikánus elnökjelöltek ugyanis a balkezesek táborát erősíti, így az Egyesült Államok következő elnöke az ötödik "balos" lesz a Fehér Házban 1974 óta. Gerald Fordnak, Ronald Reagannek, idősebb Geoge Bushnak és Bill Clintonnak is ki kellett cserélni az ollótól kezdve a tűzőgépen át szinte mindent a Fehér Házban, mivel képtelenek voltak a jobbkezes eszközökkel boldogulni. Ez azért is érdekes, mert az amerikaiak csupán 10-12 százaléka balkezes.

Egy szakértői magyarázat szerint azért lehet a balkezesek aránya jóval magasabb a politikai életben az átlagnál, mert akiknek a bal kezükkel írnak, azok az agyuk jobb féltekéjét nagyobb mértékben kihasználják, ezért jobb a problémamegoldó kézségük, kreatívabbak, és egyszerre több témával is tudnak foglalkozni. Francia kutatók viszont arra is figyelmeztettek: számtalan veszéllyel is járhat a balkezesség, mert több közöttük a skizofrén, az alkoholista, a bűnöző, a diszlexiás, ráadásul hajlamosabbak is az öngyilkosságra, mint a jobbkezesek. A The Washington Post szerint viszont az országnak „kétkezes elnökre lenne szüksége”.

Forrás:
http://www.borsonline.hu