FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Eluana Enlargo. Jóváhagyott egy eutanáziát az olasz bíróság

Eluana Enlargo (37) 16 éve fekszik visszafordíthatatlan kómában. Édesapja, Beppino Enlargo 1999 óta küzd azért, hogy lányát hagyják békével elmenni. Végül győzött.

Eluana Englaro 1992. január 18-án közlekedési baleset után esett kómába, amelyből nem tért magához. Miután az orvosok a kómás állapotot visszafordíthatatlannak ítélték, az apa 1999-ben az olasz igazságügyi szervekhez fordult, hogy engedélyezzék lánya mesterséges életben tartásának megszüntetését. A fellebbviteli bíróság bizonyítottnak tekintette, hogy maga Eluana, amikor még tudatánál volt, meggyőződésének adott hangot: inkább meghal, mintsem hogy mesterségesen életben tartsák s ne legyen képes érzékelni a külvilágot. A fellebbviteli bíróság ítélete ellen elvileg még lehet fellebbezni a semmítőszéknél.

Beppino Enlargot csütörtökön átszállították egy Milánó melletti kórház, Lecco intenzív osztályára, ahol a bíróság döntése alapján leveszik őt a gépekről, melyek életben tartják.

Riccardo Massei, a kórház főorvosa nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.

– Garantáljuk, hogy Enlargo megfelelő gondoskodásban részesül haláláig, miután megszakítjuk az infúziós táplálék pótlást.

Eluana édesapja és gondozója megegyeztek, hogy az apa végigkíséri a folyamatot és bármikor megszakíthatja a kezelést.

A fellebbezési bizottságnak 60 nap áll rendelkezésére, hogy megváltoztassa a döntést, azonban ők már tavaly októberben nyilatkoztak az ügyben.

– Minden betegnek, illetve hozzátartózóiknak saját döntése, hogy a kezelést vállalja, vagy elutasítja.