FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Medvegyevnek és Merkelnek izlett legjobban a Királyudvar 99-es Aszú esszenciája

Elájultak a világ vezetői a tokaji borkülönlegességtől. Magyarország is képviseltette magát a világ nyolc legfejlettebb államának csúcstalálkozóján. Merkel, Bush, Berlusconi és a többi államfő ugyanis elégedetten csettintett a díszvacsorán nekik felszolgált 1999-es Királyudvar Tokaji Aszú Esszenciát  kostólgatva. A tarcali cég borásza a Borstól értesült a jó hírről.***

A világ 8 vezető államának (G8) Japánban tartott csúcstalálkozóján részt vett a világ összes "sztárpolitikusa": Belrusconitól Merkelen át Bushig. A tiszteletükre adott vacsorán a  mennyei falatok mellett magyar bort, egészen pontosan a Királyudvar 1999-es Tokaji Aszú esszenciáját  szolgálták fel. A tarcali cég borásza, Demeter Zoltán a Borstól tudta meg, hogy az ő borukat is felszolgálták a fogások mellé.

– Ez hatalmas dolog! Ez az a nedű, amit a Himnuszban megénekeltek (Tokaj-hegy alján nektárt csepegettél...), cukortartalma vetekszik a mézével, ez a fajta a borok között csúcsminőségnek számít – mesélte örömmel Demeter, aki hozzátette: méltán lehetünk büszkék arra, hogy vezető politikusok vacsora asztalára kikerülhetett magyar bor.

Demeter azt is elmondta: ebből az évjáratból csak pár száz üveggel készítettek, ennek megfelelően az ára is borsos. Pontos összeget a borász nem mondott, csupán annyit: a 2000-es évjáratból 50-70 ezer forintba is kerülhet egy palack.

A bor egyébként minden bizonnyal a tarcali cég amerikai üzletember-tulajdonosa, Anthony Hwang magas kapcsolatai révén került a világ urainak poharába. A borászat ugyanis rendszeresen exportálja italait a Távol-Keletre.

A hírek szerint Merkel német kancellár javaslatra kóstolt bele a magyar nektárba, amely nagyon ízlett neki és rögtön az aszú után kezdett érdeklődni. De Medvegyev orosz elnök is elismerően szólt az italról.

Harcos Andrea – Esztergályos Ildikó

keretes:

Nagy műgonddal választják ki a menűsort

A diplomáciai életben szigorú szabályok alapján válogatják a menűsorokat.

– Első lépésben a felek protokollosai egyeztetnek a speciális igényekről (vegetáriánus-e, allergiás-e, stb), majd igyekeznek a nemzetközi izlésnek megfelelően kiválasztani az ételeket – magyarázta Görög Ibolya, protokollszakértő. – A helyi specialitások csak módjával szerepelhetnek a tányérokon. A fogásokhoz sommelier-ek válogatják a borokat.

Forrás:
http://www.borsonline.hu