FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


A düh bombagólja.
Nem véletlenül hagytuk fenn három napig az előző főoldali cikket, mert eddig minden beigazolódott, amit  ott írtunk. Teljesen igaz az a megállapítás, hogy egy nagyon jól küzdő válogatott lépett ismét pályára, és teljesen igaz Mätthaus azon megállapítása is, hogy az a 10-15 % hiányzik a csapatból, ami a nagy eredményekhez kellene.

Sajnos azonban ezt a hiányzó részt a világ válogatottjainak egy része stabilan, más része esetenként hozza is. Nekünk ez még hiányzik, de az bebizonyosodott, hogy ezt a 10-15 %-ot nem lehet bedobni a kispadról a pályára!

Ha a foci rövid távon is igazságos játék lenne most döntetlen állt volna az eredményjelző táblán. Amiért a foci igazságtalan játék, azt Ibrahimovics gólja bizonyította be. A Juve sztárjának ugyanis kis túlzással semmi nem ment, hiába ette meg sorozatban a bíró a műeséseit. Az a gól, amit rúgott egyszerűen a düh gólja volt. A második félidő eredménytelen svéd nyomását kibekkelve Ibrahimovics sorozatban szidta a játékostársait, dühöngött a rossz passzok láttán, és állítom, hogy lélekben egy kicsit fel is adta a társakkal való pontatlan és eredménytelen darálást.

Ezt a helyzetet a Juve csillaga a meccs első félidejében, vagy a második félidő első részében az életben nem rúgja kapura. A 92. percben minden mindegy alapon bombázott egyet, és tegyük hozzá fantasztikusan lőtte ki a felső sarkot.
Kár lenne elmélkedni azon, hogy megint Gyepes statisztált a találathoz - legalább nem ő rúgta - vagy Király miért volt képtelen még a kezét is felemelni, amikor ott állt a röviden. A lényeg az, hogy ez egygólos meccs volt, és azt az egyet nem mi rúgtuk...

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a csapat minden tőle telhetőt megtett. Ennyire képesek, de ez az ennyi még mindig fényévekkel több, mint amit az elmúlt évek  VB és EB selejtezőin láthattunk. Torghelle soha nem lesz jobb, legfeljebb kevésbé lelkes. És így van ez a többiekkel is, mert tényleg hiányzik belőlük az a 10-15 %. De mégsem eleve vesztesek!

Miután azonban a focit eredményre játszák, megszólalhat nyugodtan az ellenkórus, hiszen ugyanúgy nem leszünk kint a VB-én mint az elmúlt húsz évben. És akkor nem mindegy ? - kérdezhetnénk. De nem ! Mert most nem jött ki néző úgy a Puskás stadionból, aki azt mondhatta volna a csapatnak: menjetek inkább dolgozni !

Nem hisszük, hogy az MLSZ megtartja Lothart. Ilyen döntést igazolhat a csoport harmadik helye és az az edzői mentalitás, hogy én ezt negyedennyi pénzért megcsináltam volna...

 

Forrás:
foto: Nemzeti Sport