FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Államtitkárból ápolónő ?
Vadász János kormánymegbízott szerint "tudatlanság" és "rossz politikai szándék" áll azon hír mögött, miszerint 22 ezer ember elbocsátását tervezik a közszférából.

Az elmúlt évek politikai gyakorlatából következően a legrosszabb hír az amit cáfolnak. Vadász szerint azonban erről most szó sincsen. A Magyarországon mintegy 800 ezres létszámú közszolgálati kar - szerinte - nem tekinthető túlzottan magasnak, azonban elismerte, hogy némely területen fennáll a túlfoglalkoztatás ténye. Ez főleg a központi és felső közigazgatásban, valamint a háttérintézményeknél működö kht-ék esetében fordulhat elő.

Álláspontja szerint azonban nem elbocsátásokkal, hanem a létszámhiányos területekre történő átcsoportosítással kell úrrá lenni a gondokon. Az ötlet - ha az emberekkel, mint számokkal játszunk - jónak tűnik. Ha azonban belegondolunk a realitásokba a "project" megvalósításának valószínűsége egyenértékű lesz a magyar Holdraszállással.

Azt rögtön bejelentette a kormánymegbízott, hogy 2006-ig változtatás semmi. Tekintettel arra, hogy a közszolgálati dolgozó is szavazó polgár ez rögtön érthető is.
Az adatok szerint a minisztériumokban és hivatalokban, az önkormányzatokban mintegy 318 ezren dolgoznak, az egészségügyben összesen még 200 ezren sem.
El tudjuk képzelni, hogy 2007 valamelyik reggelén szólnak a szolnoki önkormányzat valamelyik titkárnőjének, hogy holnaptól ápolónő lesz Debrecenben..... 
Az ennél felsőbb szinteken történő átcsoportosítás valószínűsége pedig még nagyobb. Megnézném annak az államtitkár- helyettesnek, vagy kutató- intézeti igazgatónak az arcát, aki megtudja, hogy beíratták egy KRESZ tanfomlyamra, mert motoros rendőrré válik.

Valószinűleg az ilyen primitiv felvetéseket a kormánymegbízott úr kapásból cáfolni tudná. Ebből pedig csak az a következtetés lehetne levonni, hogy ezután sem fognak odakerülni a létszámhiányos helyekre azok, akiknek az isten magasabb hivatalt adott.