FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Ellenőrök hálójában.

Ha az ember 2.db., jelvény nélkül is százkilós, lánc-lánc-eszterlánc pózba merevedett BKV ellenőr hölgytől körbezárva utazik a busz végállomásáig és még véletlenül sem engedik leszállni, két dologra következtet. Vagy nagyon jóképű és ráragadtak, vagy nem váltott jegyet.

 Én anno az ominózus eset után feljelentettem a két hölgyet, a társaság a panaszt iktatta, sőt még válaszolt is, amely szerint a vizsgálat nem igazolta az állításaimat, tekintettel arra, hogy a hölgyek mást mondtak...
Mindez csak azért jutott eszembe, mert olvasom az aktuális botrányt az ellenőrök normakövetelményéről, amelyet a BKV kategórikusan tagad.
Pedig kár tagadni, mert nyilvánvalóan nem mozizni küldik fel őket a buszokra és villamosokra. A bírság után megkapható jutalom valószínűségét igazolhatja az a magatartás is, amelyet egyes ellenőrök a utasok egy részével  szemben tanusítanak. (Jellemző módon a nagydarab kopaszok számára a tömegközlekedés ingyenes és ellenőrzés mentes)

Tulajdonképpen nem haragudhatnánk a közlekedési vállalatra, mert ugye látszólag ez is egy olyan vállalat, amely a bevételeiből él. Ha pedig az olyan notórius bliccelők mint én megkárosítják joga van valamilyen módon védekezni. 

Nem lenne ildomos felemlegetni a szolgáltatás színvonalát sem, mert veszteségesen csak ilyenre futja. Arról már nem nagyon beszél a BKV, hogy az évi több milliárdos állami támogatást vajon kinek a zsebéből veszik ki, miért van az, hogy az inflációt jóval meghaladóan emelkedő jegyárak  mellett sem lesznek kevésbé szagosak, tisztábbak vagy éppen "járatsűrűbbek"a járművek.

Arról sem szól a fáma, vajon egy veszteséges vállalatnál miért vehetnek fel a szép nevű vezérek milliós prémiumokat, hiszen, ha piaci alapon működik  egy rendszer, a veszteséget nem igazán illene jutalmazni.

Az egész cég a maga hatalmas apparátusával olyan, mint egy vízfejű szörny.  Pedig jobb lenne az összes BKV vezért elvinni egy vendéglőbe. Meglepődva tapasztalnák, hogy először fogyasztani lehet, fizetni csak utána kell.