FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Az infoszigetelt Sziget
A számarányokhoz képest kevés drogbalhé és rengeteg alkohol. Nagyjából ez a "multikulturális detoxikálás" hiján kulturálisnak nevezett Sziget ez évi mérlege (is).

Az egyik sörös cég illetékese szerint "A fogyasztói célcsoport nagy részével személyes kapcsolat, személyes élmény alakul ki, amely kiindulópontja a sörkultúra terjesztésének”

A mondat értelmét az adja, hogy nehéz nem személyesen sörözni, kivéve,ha a detoxikálóban vénásan nyomják az emberbe a nedűt. Bár még ez a szint sem nevezhető igazán személytelennek. "Sörkultura" alatt pedig valószínűleg a korlátlan és korhatár nélküli fogyasztást kell érteni.

A multikulti piálás egyre erősődő hagyománya tehát nem változott, a külföldiek közül csak azért nincsen itt a legalja, mert Londontól Budapest azért kurva messze van gyalog.

Bár az állami támogatás mértéke - az üvegzseb törvénynek megfelelően - nem nyilvános, a hírek szerint a teljes költségvetés 4 %-át (kb. 90 millió forintot) nyomtak az adófizetők ingyen adományként a szervezők zsebébe. A sörkultura jövendőbeli élvezői talán jobban jártak volna, ha pár életveszélyes játszótér felujítására jut ez az összeg, mert így lehet,hogy nem élik meg a tíz év múlva rendezendő fesztivált.

Dehát hulljon a férgese. Igaz az epilepszián és a bokaficamon kívül nagyobb balhé nem volt, aki esetleg mégse ér haza, azt úgyis hónapok múlva halásszák ki a Dunából Paks környékén. Bűnügyi statisztika sincsen, bár a pletykák szerint a Sziget egyre nagyobb divat a zsebeseknél. Az unió bővítése jövőre meghozhatja az igazi profikat is. Legalább nem csak a szervezők keresnek a napi belépővel.....

Az eseményről nem tudósított a Le Monde vagy a Figaro, a Reuters riporterei sem tolongtak, viszont ott volt a magyar média java a maga szintjén. Felsóhajthat mindenki, az eseményről nem jelent meg negatív  kritika, hála az európai érdektelenségnek és a hazai információs viszonyoknak.

A végének a résztvevők is örülnek. Aki nem halt bele, annak legfeljebb a mája lett kicsit nagyobb. Akinek zsugorodott, az egy év múlva újra növelheti. De miért kell ezt kulturálisnak hívni ?

 Forrás:
foto: Index