FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


II. Albert monacói herceg és Charlene Wittstock örök hűséget esküdött egymásnak
2011-07-02 18:45:13

Egy nappal a polgári esküvő után II. Albert monacói herceg és Charlene Wittstock egykori dél-afrikai úszóbajnok szombaton katolikus szertartás keretében is örök hűséget fogadott egymásnak. A hercegi pár mintegy 800 illusztris vendég előtt mondta ki a boldogító igent a Grimaldi-palota díszudvarában tartott katolikus szertartáson. Az illusztris vendégek között számos európai uralkodó, államfő, topmodell, sportoló volt. A VIP-vendégek soraiban foglalt helyet Karl Lagerfeld, Giorgio Armani divattervezők, Roger Moore brit színész, Naomi Campbell brit topmodell és Bernadette Chirac volt francia first lady. A protokollnak megfelelően utolsóként érkezett Nicolas Sarkozy francia elnök, akivel Albert herceg igen jó kapcsolatokat ápol.

II. Albert monacói herceg és Charlene Wittstock örök hűséget esküdött egymásnak Részt vett az esküvőn Schmitt Pál köztársasági elnök és felesége, Schmittné Makray Katalin is.
 
A menyasszony apja oldalán érkezett a szertartásra Armani uszályos ruhakölteményében, hét, monacói népviseletbe öltözött nyoszolyólány kíséretében. A herceg az egyetlen monacói fegyveres testület, a csendőrség fehér nyári egyenruháját viselte.
 
A szertartást Bernard Barsi monacói érsek celebrálta. A szertartás francia nyelven folyt, a menyasszony is francia nyelven mondta ki az igent. A gyűrűváltás után Pumeza Matshikiza dél-afrikai szopránénekesnő hagyományos dél-afrikai dalokat adott elő.
 
Renée Fleming világhírű amerikai szopránénekesnő Mozart egyik művét énekelte a szertartás keretében.
 
Az 53 éves Albert és a 33 éves Charlene Wittstock pénteken kötött polgári házasságot egymással a monacói hercegi palota tróntermében, és ezzel Charlene Monacó hercegnője lett.
 
Az esküvői szertartást díszvacsora követi, amelynek menüjét a francia származású monacói sztárszakács, Alain Ducasse állította össze, majd nagyszabású tűzijáték zárja az ünnepséget.
 
(MTI)

Forrás:
MTI