FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Karórákat dob piacra a Sony Ericsson

A Sony Ericsson márkajelzésű órákat a Fossil cég gyártja, s jelenleg három különböző, kinézetükben és néhány apróbb paraméterükben eltérő típusban érhetők el. Mindhárom modell rozsdamentes acélból készül, s karcolásálló, tükröződésgátló bevonattal ellátott üveglapjuk van, és harminc méterig vízállók.

Noha az új órák hagyományos, mutatós modellek, egy apró OLED képernyővel is felszerelték őket, melyen keresztül a mobiltelefonra érkező sms-eket, vagy a hívó fél nevét is meg tudják jeleníteni. A karórák rezgéssel is képesek jelezni az üzeneteket és hívásokat, illetve azt, ha a mobil készüléktől használója a Bluetooth-kapcsolat hatótávolságán kívülre, azaz durván tíz méternél távolabbra került. Az egyik, zenelejátszós mobilokhoz szánt típust olyan gombokkal is ellátták, amelyekkel a lejátszott számok között ugrálhat a felhasználó, illetve indíthatja és megállíthatja a lejátszást - a dalok címeit ugyancsak a digitális kijelzőről lehet leolvasni.

Bár a Bluetooth használata egy karóra képességeihez mérve elég energiaigényesnek tűnik, a Sony Ericsson ígérete szerint az órákat akár 7 napon át is lehet majd nyúzni a mobiltelefonos kommunikáció aktiválása mellett is. Bár a gyártó közleményében nem szerepel az órák ára, sajtóértesülések szerint az amerikai piacon 400 dolláros, azaz nagyjából 76 ezer forintnak megfelelő összegért lehet majd megvenni ezeket az év vége tájékától.

[origo]