FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


Kaiser ítéletét jóváhagyták, Hajdú ellen új eljárás indul.

Jóváhagyta a Fővárosi Ítélőtábla Kaiser Edével kapcsolatban a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés büntetést.

Ennek alapján elkövetőként bizonyítottnak látta Kaiser részvételét a 8 halálos áldozatot követelő móri bankrablásban.

A magyar jog alapján a szabadságvesztés büntetés vagy határozott idejű (ennek leghosszabb időtartama 15 év un. halmazati büntetés esetén husz év) vagy életfogytig tartó.
A csak "ténylegesen életfogytiglannak" nevezett büntetés azonban nem jelenti feltételenül azt, hogy az elkövető az élete végéig börtönben marad. A bíróság ugyanis mérlegelheti, hogy bizonyos idejű büntetés letöltése után - ha más kizáró ok vagy körülmény nincsen - az elítélt feltételes szabadlábra bocsátható. 

A másik feltételezett elkövető, Hajdú László ellen azonban új eljárás indul. Míg a nyomozás kezdeti szakában Hajdút tekintették a tényleges gyilkosnak, később az ügyészség nem tudta bizonyítani, hogy Hajdú végezte volna ki az áldozatokat, sőt azt sem, hogy a fegyverek beszerzéséhez köze lett volna.
Hajdú egyébként 15 évet kapott más bűncselekmények elkövetése miatt első fokon.

Mindebből is érezhető, hogy a móri ügy felderítésével kapcsolatban nincsen minden rendben. Az áldozatok hozzátartozóiban persze örök keserűség és kétely marad, de a kiszivárogtatott információkban is rengeteg az ellentmondás.
Azon túl, hogy mind Kaiser, mind Hajdú végig tagadta a bűnösségét, egy bankrablásnak beállított bűncselekmény esetén furcsa, hogy az elkövetők a készpénz egy részét a bankban hagyják. Az is furcsa, hogy látszólag értelmetlenül a bankfiók berendezési tárgyait - elsősorban a számítógépeket ripityára lövik.

Az ellenőrizhetetlen pletykák szerint a móri bankfiók jelentős pénzek tisztára mosásában játszott szerepet, és a valódi cél nem is a bankrablás volt...

Lehet, hogy az igazságra soha nem fog fény derülni. De az is lehet, hogy Kaiser nem szeretne élete végéig börtönben ülni más helyett...