FőoldalSportÜgyvédkeresőJogiprogramKresztesztJuniorEgyetem

BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Új felhasználó vagy? Regisztráció
Elfelejtett jelszó
HÍRLEVÉL
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön a legfrissebb híreinkről és szolgáltatásainkról.
TESZTEK
ÜGYVÉDKERESŐ
JOGIPROGRAM


HÁZASSÁGI VAGYONJOG TESZT.
Jogi teszt a neten ! Jogi teszt a neten !

Tisztelt Felhasználó !
Első látásra valószínűleg nem tűnik nagy dolognak, de egy egészen fantasztikus új jelenséggel találkozik.

Magyar és nemzetközi ügyvédkereső
Ország:
Város:
Ügyvéd magyarul: Usa, Európa, stb.

Rehabilitációs járadék Rehabilitációs járadék

A nyugdíjrendszer- de különösen a rokkantnyugdíjjal kapcsolatos -  szabályok lényegesek módosulnak a 2008 január 1-én hatályba lépő rehabilitációs járadékra vonatkozó törvény hatályba lépésével

LAKÁSÜGYEK
Lakás és helyiség bérlet ! Változnak a lakásbérletre és a helyiségekre vonatkozó szabályok ! Lakás és helyiség bérlet ! Változnak a lakásbérletre és a helyiségekre vonatkozó szabályok !

Megváltozik a bérleti díj fizetésre, a lakáscserére, a karbantarásra és a helyiségekre vonatkozó szabályok jelentős része 2006-tól ! Az új rendelkezések leglényegesebb elemei a következők:


ELŐVÁRSÁLÁSI JOG
Az elővásárlási jogról Az elővásárlási jogról

Gyakran előfordul, hogy egy ingatlan több személy tulajdonában áll. Az is előfordul, hogy az ingatlan ugyan nem áll több személy tulajdonában, mégsem értékesíthetjük korlátozás nélkül. További információkat találsz: http://ujlakoparkkockazat.hu/

LAKÁSLÍZING
Lakáslízing Lakáslízing

A lakáspiac új csodafegyvere ? A lakáslízing előre látható kockázatait tekinti át cikkünk.


KÖZLEKEDÉSI BÍRSÁG
KRESZ szabálysértések új büntetési tételei. KRESZ szabálysértések új büntetési tételei.

2008. januártól jelentősen változtak egyes közlekedési szabálysértések büntetési tételei, valamint a jármű tulajdonosának (üzembentartójának) a felelősségét is meg lehet állapítani akkor is, ha a gépkocsit más vezette. Az új szabályokat néztük át.

GÁZÁR
Gázár és távhőtámogatás

Ismét változnak a gázár és távhőtámogatás szabályai. (286/2008. (XI.28.) Korm. rend.)
A lényeges változásokat vesszük sorra: A változatások lényeges része a nem rendszeres havi jövedelműekkel, a gáz vagy távhőszolgáltató váltással kapcsolatos bejelentési , illetve társasházi és adminisztratív kérdéseket rendez.
A nem jogosult távhőigénylőt támogatási összegként 2009.  január 1.-március 31. valamint október 1. és december 31. között 1150 Ft távhődíj juttatás illeti meg.


INGATLAN VÉGREHAJTÁS
Ingatlan végrehajtás

Egyre gyakoribb, hogy valamilyen kölcsön vagy hitel visszafizetésének elmulasztása miatt végrehajtásra kerül sor. Ezek közül a legfájdalmasabb az ingatlan végrehajtás lehet. Ennek az eljárásnak a legfontosabb szabályaival foglalkozik a cikkünk.

Parkoljatok ! Parkoljatok !

Íme itt van a Fővárosi Önkormányzat legújabb alkotása, a parkolásról szóló 19/2005 (IV.22) Főv. Közgy. rendelet, amely a hajtépést, anyázást megelőző helyzeteket rögzíti.